Amigurumi

Kako napraviti vuka amigurumi?

Kako napraviti vuka amigurumi?
Sadržaj
 1. Osobitosti
 2. Alati i materijali
 3. Tehnologija pletenja

Vuk amigurumi popularna je igračka koja može zadovoljiti i djecu i odrasle. Koristeći jednostavnu majstorsku klasu, dijagram ili opis, svatko to može napraviti vlastitim rukama. Samo trebate pobliže pogledati proces heklanja vuka, pripremiti materijale.

Osobitosti

Minijaturni ili srednje veliki amigurumi vuk može se heklati za samo nekoliko sati. Igračka ima prilično gustu podlogu, lijepu njušku i povećanu veličinu glave u odnosu na tijelo. Mladunče vuka Amigurumi može biti ne samo sivo - majstor zadržava izbor boje. Originalnost proizvoda može se dati šivanjem odjeće ili pletenjem šala, šešira, - tako da će junak imati svijetlu osobnost.

Koristeći voluminozne plišane niti, možete poboljšati učinak, dodati fantastičnost liku, ali početniku je teže raditi s njima.

Alati i materijali

Za rad vam je potrebna pređa - najbolja opcija bi bila Alize Happy Baby u sivoj, crnoj i bijeloj boji. Možete plesti igračke iz drugih niti iste debljine. Također dobro doći gotove oči, punilo, škare i igla, kuka broj 3, tanka kontrastna nit za formiranje obrva i trepavica, preklop od svijetlog chintza za ukrašavanje grudi.

  Tehnologija pletenja

  Koristeći jednostavnu majstorsku klasu s uzorkom i opisom pletenja, možete vlastitim rukama stvoriti šarmantno mladunče vuka. Noge i tijelo stvoreni su u jednom komadu. Postupak će biti sljedeći.

  1. Stvorena je 1 šapa. 6 petlji su vezane stupovima bez kukičanja u amigurumi prstenu, u 2. redu je povećanje u još 6, od 3 do 8 kruga ovaj promjer ostaje. Konac je fiksiran, mali rep se drži za povlačenje. Druga noga je pletena prema istom uzorku, povezana s prvih 6 zračnih petlji, zatim stupovi idu u krug.
  2. Kroz 1 stopu prolazi 12 petlji, a zatim morate vezati 6 spojnih zračnih petlji kako biste zatvorili prsten.Nakon završetka ostatka reda, morate postaviti marker. Odredit će početak kruga za naknadno pletenje, trebao bi naznačiti leđa. Ukupno, u ovoj fazi, red se sastoji od 36 petlji.
  3. Od 10. do 13. kruga potrebno je zadržati broj stupaca.
  4. Na 14, smanjenje se izvodi svakih 10 petlji. Na kraju kruga bit će ih 33. Ovaj broj ostaje na 15. redu.
  5. Nadalje, od 15. do 22. kruga dolazi do izmjenjivanja. Shema je sljedeća - 1 red smanjenja za 3 petlje, 1 bez njega. Na 23. i 24. krugu stupci se ne smanjuju, ukupno ih je 21.
  6. U 25. redu, broj petlji se smanjuje za još 3, na 18. Još 2 kruga su pletena jednostrukim heklanjem, tijelo je punjeno. Konac je pričvršćen uz očuvanje "repa" za pričvršćivanje glave.

  Glava je pletena iz 2 dijela - baze i njuške. Prvi dio se stvara od amigurumi prstena s povećanjem od 6 petlji po redu, dok ukupan broj stupaca ne dosegne 48 (u 8. krugu). Zatim morate zadržati broj petlji. Od 9 do 15 krugova nema povećanja. Od 16 do 20 redaka izvodi se smanjenje od 6 petlji. Na kraju je konac fiksiran, između 8. i 10. kruga, oči su umetnute od početka, glava se puni.

  Njuška je pletena iz prstena amigurumi s povećanjem redova 2 i 3 od 6 petlji. Zatim su još 4 kruga pletena jednostrukim heklanjem bez promjene broja. Njuška je punjena, ostatak konca je prišiven na glavu u području 16-17 reda. Nos je izvezen gustom crnom pređom.

  Na prikupljenoj njušci tankom se pređom izrađuju obrve i trepavice preko očiju.

  Uši: 2 komada pletene s bijelim ili crnim resicama na krajevima. Prsten je potrebno napraviti od 4 stupca, u kontrastnoj nijansi, dodajte još 4 u sljedećem redu. Zatim se niti mijenjaju u glavne, pozadinske. S povećanjem od 2 petlje, pletena su 3 kruga, zatim zadnja 2 reda, broj petlji - 16 - se ne mijenja. Uši su presavijene na pola, vezane oko ruba bez podstava, ušivene na glavu.

  Gornji par nogu je pleten, počevši od bijele pređe iz prstena od 6 pojedinačnih hekla, zatim se uzastopno dodaje 6 petlji u 2. redu i 3 u trećem. 4 kruga od 15 petlji stvaraju se bez promjene njihovog broja. Zatim dolazi do smanjenja za 5 stupaca, boja se mijenja, 13 krugova je pleteno pozadinskom pređom. U potonjem je smanjeno 5 petlji, noga je punjena, pričvršćena slobodnim koncem na tijelo kako bi se održala pokretljivost.

  Prsa vučića ukrašena su srcem od tkanine. Rep je vezan iz prstena amigurumi (crne niti) - 1 red od 6 petlji, 2 i 3 s 9 stupaca. Boja se mijenja u bijelu. Red je pleten s povećanjem od 3 petlje, zatim još 1 s istim brojem stupaca, u 6 opet povećanje za 3 - ukupno će biti 15.

  Ostatak repnih krugova pleteni su sivim nitima. Povećanje je napravljeno za 3 petlje, zatim su 4 reda pletene u 18 stupaca bez promjena. Smanjenje počinje. U 12. redu ih je 15, a zatim 2 kruga ne mijenjaju broj. Smanjenje se izvodi na 12 stupaca, zatim na 9. Rep je punjen, ušiven. Igračka je spremna.

  Za informacije o tome kako napraviti vuka amigurumi, pogledajte sljedeću majstorsku klasu.

  bez komentara

  Moda

  ljepota

  Kuća