Stilovi i modeli haljina

Bustier haljina - klasik zavođenja

Bustier haljina - klasik zavođenja
Sadržaj
  1. Osobitosti
  2. Za koga je prikladan?
  3. Popularni stilovi
  4. Duljina
  5. Uz što obući?
  6. Njega

Naziv "bustier" došao nam je iz francuskog jezika. Potječe od riječi buste, što se prevodi kao "prsa". Bustier je izvorno bio vrsta donjeg rublja. Bio je to križanac između korzeta i modernog grudnjaka. Svrha mu je bila malo zategnuti struk i poduprijeti prsa.

Bustier iz 40-ih

Danas je bustier čvrsti grudnjak bez naramenica koji se uglavnom nosi ispod otvorenih večernjih haljina. Međutim, s vremenom je bustier s donjeg rublja prešao u kategoriju obične odjeće. Sve češće možete pronaći topove i bustier haljine, koji su postali samostalni predmeti ormara.

U ovom članku ćemo vam reći o bustier haljinama: što su, za koga su prikladne i s čime se kombiniraju.

Osobitosti

Dakle, bustier haljina je svojevrsni hibrid haljine i grudnjaka. Ima otvoreni gornji dio bez naramenica i rukava te steznik u obliku šalice.

Bustier haljina s čipkanom suknjom

Bustier haljina često ima prilično otvoren dekolte, pa se s pravom smatra jednim od najseksi komada u ženskom ormaru. Može pristajati uz figuru, a može imati i lepršavu suknju, ali gornji dio uvijek ostaje što otvoreniji. Sva pažnja usmjerena je na ramena, prsa, ruke i vrat, stoga, kada odjenete ovakav outfit, morate biti sigurni da ovo područje izgleda besprijekorno.

Za koga je prikladan?

S bustier haljinom treba postupati vrlo pažljivo: unatoč svom zapanjujuće lijepom izgledu, može pokvariti sliku ako odaberete pogrešan model. Posebnu pozornost treba posvetiti dekolteu i rukama, jer haljina sve to stavlja na vidjelo.Ako imate jako puna ramena i ruke, ružni nabori kože mogu se skupiti preko steznika. U ovom slučaju, bolje je odbiti bustier haljinu (izlaz je baciti elegantnu jaknu ili ukrao preko nje).

Takva haljina može predstaviti luksuzni prsa u najpovoljnijem svjetlu. No, ovdje je vrlo važno odabrati pravu veličinu: ako je steznik preuski, dobit ćete osjećaj da će prsa upravo “iskočiti” iz njega.

Duga bustier haljina niskog struka s punom suknjom za prekomjernu težinu

Najbolje od svega, bustier haljina sjeda na djevojke s pješčanim satom i oblikom tijela pravokutnika. Ako ste potonjeg tipa, savjetujemo vam da odaberete model s pahuljastom suknjom kako bi vaša figura bila ženstvenija. Voluminozna suknja također će pomoći u balansiranju širokih ramena.

Popularni stilovi

  • Oblik-dolikuje. Haljina koja ponavlja konture figure izgleda neobično atraktivno. Istina, trebali biste ga nositi samo ako je vaša figura blizu idealne.
  • S baskicom. Danas su peplum haljine na vrhuncu. Ovaj dekorativni element dodaje malo koketiranja na sliku. Osim toga, peplum savršeno maskira puninu u struku.
  • S pahuljastom suknjom. Haljina s uskim vrhom i pahuljastom suknjom čini djevojku izgleda kao graciozan cvijet. Ovaj stil izgleda posebno dobro na minijaturnim, vitkim mladim damama.
  • S mirisom. Zamotane haljine jednako dobro pristaju na različite tipove tijela, pa ih mogu sigurno nositi puffies i one mršave. Miris je diskretan i elegantan detalj koji uspješno oživljava sliku.

Duljina

Bustier haljina je, u pravilu, večernja ili koktel verzija odjeće. Što se toga tiče, ne postoje stroge preporuke za duljinu: kakva bi suknja trebala biti na vama, na temelju karakteristika figure i formata događaja.

Maxi bustier haljina

dugo

Za najsvečanije prilike treba odabrati bustier haljinu sa suknjom do poda. U takvoj odjeći bilo bi prikladno pojaviti se na vjenčanju (čak i na vlastitom), večernjem prijemu ili na dodjeli nagrada. Suknja može biti bujna, ali bustier s poluuskim ili ravnim, tekućim dnom izgleda elegantnije.

Midi

Bustier haljina srednje duljine prikladna je za gotovo sve, pa se smatra svestranom svečanom opcijom. Ugodan je za useljenje, pa se često nosi tamo gdje su planirani plesovi do jutra. Haljina do koljena može imati bilo koju siluetu. Popularni su modeli sa suknjom u obliku bokova, suknjom tutu i suknjom zvona.

Kratak

Bustier haljina s mini suknjom još je jedna verzija "plesne" odjeće. Zbog svoje iskrenosti, pogodan je isključivo za neformalna događanja. Neće se svaka djevojka usuditi obući haljinu koja potpuno otkriva ruke, ramena, gornji dio prsa i značajno otkriva noge. Najviše od svega, kratka bustier haljina pristaje vlasnicima zategnute figure i vitkih nogu.

Uz što obući?

Donje rublje

Ispod bustier haljine treba odabrati najneuglednije donje rublje glatke površine, bez čipke, vezenja i drugih ukrasa. Za ovu odjeću postoje posebni grudnjaci, ali ako je steznik dovoljno čvrst, možete i bez njih.

odjeća

Bustier haljina je samostalna odjeća kojoj nisu potrebni dodatni detalji osim potrebnih dodataka. No, ako vam je neugodno zbog golih ramena ili je u sobi prohladno, preko haljine možete odjenuti odgovarajući sako, bolero ili prekrasnu stole.

Kaput za bustier haljinu

Pribor

Prilikom odabira nakita i dodataka za bustier haljinu vrlo je važno stati na vrijeme, jer u tako izvanredan outfit želite odjenuti sve najbolje i najljepše. Na mjesto će biti mala torbica na lancu ili mala spojka. Ako haljina nije ukrašena obilnim dekorom, torbica se može obrubiti čipkom, perlama ili rhinestonesom. Za jako ukrašenu haljinu bolje je odabrati nešto jednostavnije.

Bustier haljina otvara izrez i izvrstan je način da pokažete svoje omiljene ogrlice i privjeske.Milost ruku može se naglasiti uz pomoć originalnih narukvica. Ne zaboravite na naušnice: to mogu biti ili lakonski klinovi ili masivni privjesci. Pravi nakit može se zamijeniti visokokvalitetnim bižuterijem.

Cipele

Bustier haljina upravo je takav outfit koji ne može postojati bez pratnje u vidu cipela na visoku petu. Što je peta viša, to ćete izgledati učinkovitije. Međutim, cipele se mogu zamijeniti elegantnim sandalama - vaša slika neće izgubiti od toga. Ako iz nekog razloga ne možete nositi cipele s petama, slobodno nosite balerinke (ali odaberite samo one koje će krasiti nogu, čineći je gracioznijom).

Njega

Mnogi moderni materijali od kojih se šivaju bustier haljine zahtijevaju posebnu, pažljivu njegu. Za neke stvari postoji zabrana pranja u perilici, centrifugiranja ili glačanja. Stoga je vrlo važno pridržavati se uputa na unutarnjoj naljepnici – u suprotnom, predmet može postati jednokratan.

bez komentara

Moda

ljepota

Kuća