Stilovi i modeli haljina

Haljina sa suknjom-suncem trebala bi biti u ormaru svake fashionistice

Haljina sa suknjom-suncem trebala bi biti u ormaru svake fashionistice
Sadržaj
 1. Značajke suknje raspršene na suncu
 2. Za koga je prikladan?
 3. S rukavom
 4. Duljina
 5. Ljeto
 6. Boje i otisci
 7. Odgovara li kompletan?
 8. Uz što obući?

Stilovi modernih haljina vrlo su raznoliki. A među njima, posebno mjesto zauzima tako ženstvena odjeća kao što je haljina sa suknjom za sunce. Takve haljine su u modi više od jednog stoljeća.

Značajke suknje raspršene na suncu

Velika popularnost haljina s ovim stilom suknje uzrokovana je činjenicom da ih je vrlo lako šivati, a na bilo kojoj figuri takva haljina izgleda vrlo atraktivno. Suknje mogu imati jedan ili dva šava, ali postoje i opcije bez šavova. Njihova duljina može se jako razlikovati - predstavljena je proizvodima od maksimalne duljine do vrlo kratkih modela.

Za koga je prikladan?

Haljine sa suknjom od sunca pristajat će svakoj ženi, budući da prirodni nabori u njima daju sofisticiranost i gracioznost figuri. Štoviše, takva će suknja pomoći i dodati volumen na mjestima koja nedostaju i, ako je potrebno, sakriti dodatne centimetre.

Crna haljina sa suknjom sunce
 • Za vitke djevojke, čija je figura slična pravokutniku, preporučuje se haljina ovog stila s duljinom nešto iznad koljena. U ovoj odjeći njihovi će bokovi izgledati voluminoznije, a struk će postati vitkiji. Odjeća od gustog materijala, kao i haljina s višeslojnom suknjom, sunce će izgledati vrlo dobro na takvoj slici.
 • Ako figura djevojke izgleda kao trokut, trebala bi potražiti haljinu u kojoj će se suknja početi širiti ne od struka, već od linije bokova. To će sakriti puninu i dodati lakoću slici.
 • Uz figuru koja podsjeća na "obrnuti trokut", haljine ovog stila bit će dobar izbor. Višestruki nabori koji počinju od struka vizualno će povećati bokove, što će uravnotežiti siluetu u cjelini.

S rukavom

Haljine sa suknjom za sunce možda uopće nemaju rukave, ali ako je takav detalj dostupan, duljina rukava može varirati. Savjetuje se odabir proizvoda uzimajući u obzir godišnje doba. Na primjer, modeli s rukavima često se kupuju za ured i za hladno vrijeme, a ljeti su tražene haljine ovog stila s remenima za špagete.

Duljina

Kratak

Takve haljine posebno su popularne kod ljepotica s dugim vitkim nogama. Ljetne haljine kratke duljine šivane su od pamučnih tkanina, a za hladnu sezonu traženi su modeli od somota, vune ili baršuna.

Midi

Haljine srednje duljine sa suknjom u stilu "sunce" postale su popularne od 70-ih godina prošlog stoljeća. Sada su takvi modeli također u iznimnoj potražnji. Elegantne haljine midi duljine šivane su od satena, šifona ili čipke. Ako malo prekrivaju koljena, onda izgleda vrlo ženstveno.

Dugo do poda

Takvi modeli haljina sa suknjom sunca bili su posebno popularni šezdesetih godina 20. stoljeća. Sada se često predstavljaju kao lagani sarafani bez rukava, koji se nose uz sandale, torbe, naočale i šešir. Takve haljine često biraju djevojke čije noge nisu vitke.

Ljeto

Modeli haljina sa suknjom sunca za ljetno razdoblje šivaju se uglavnom od tankih tkanina, na primjer, od pamuka, satena ili svile. Takva odjeća često ima svijetle boje i bez rukava. Postoje modeli s prilično otvorenim rezom na leđima ili dekolteu. Haljine s prozirnom suknjom od šifona vrlo su atraktivne.

Boje i otisci

Crno

Kratka crna haljina sa suknjom od sunca uspješno zamjenjuje haljinu s koricama. Dovoljno je diskretan za svečane događaje. Ako takvoj haljini dodate svijetle dodatke, takva će haljina biti dobar izbor za posebne prilike. U dugoj crnoj haljini ovog stila, djevojka izgleda neobično elegantno.

Bijeli

U snježnobijelim haljinama sa suknjom, sunce personificira ženstvenost i nježnost. Kratki modeli mogu imati V-izrez, naramenice, izrez na čamcu ili druge gornje opcije. Često postoje bijele haljine ovog stila, nadopunjene svijetlim remenom.

Crvena

Odjeća sa suknjom sunca u crvenim tonovima prikladna je za hrabre i opuštene djevojke. Duljina takve haljine je vrlo različita. Kratki modeli s dugim rukavima izgledaju impresivno, haljine do koljena su vrlo atraktivne, ali proizvodi do poda izgledaju posebno svečano. Crvene haljine često se nose s crnim ili bijelim pojasom kako bi se istaknuo struk.

U kavez

Karirani odjevni komadi sa suknjom sunca mogu biti kratki, do koljena ili do poda. Najčešće kombinacije boja za ovaj print su crvena i crna, kao i crno-bijela.

Karirana haljina sa suknjom sunce

Točkasto

Sunce suknje s točkicama izgleda slatko i živahno. Gornji dio u takvoj haljini može biti istog printa ili običan. Ovisno o obliku, veličina graška se bira različito. Najpopularnije boje graškaste haljine sa suknjom sunca su crno-bijela, bijela i crna, crvena i bijela, crvena i crna i plava i bijela.

U cvijetu

Biljni motivi u haljinama sa suknjom sunca najčešće se nalaze u ljetnim modelima. Ove haljine su svijetle i atraktivne. Cvjetni ispis često se bira za modele u retro stilu, kao i za sarafane s naramenicama.

Odgovara li kompletan?

Odjeća, čija suknja ima stil "sunce", preporučuje se djevojkama s punim bokovima, jer će u njoj ovaj dio figure biti skriven od pogleda. Osim toga, takva voluminozna suknja će naglasiti struk.

Uz što obući?

 • Cipele za kratku haljinu sa suknjom sunca trebaju biti s visokim potpeticama, a za duge modele možete nositi sandale ili balerinke.
 • Odjeća ovog stila može se nositi s običnim ili kontrastnim remenom, čija će se širina razlikovati ovisno o modelu haljine i figuri njenog vlasnika.
 • Na vrhu haljine sa suknjom, sunce se može nositi s kratkom jaknom ili bolero.
 • Proizvodi bez rukava ovog stila mogu se nadopuniti kratkim rukavicama.
 • Dekoracije u kombinaciji sa suknjom sunca trebaju biti graciozne. Međutim, neki modeli takvih haljina dobro idu uz velike narukvice i duge perle.
 • Odaberite mali clutch, reticule ili tote torbicu za ovu haljinu.
 • Nadopunivši haljinu pune suknje ovog stila sunčanim naočalama i šeširom, stvorit ćete vintage look.
bez komentara

Moda

ljepota

Kuća