Stilovi i modeli haljina

Stilovi, modeli i vrste haljina koje skrivaju trbuh

Stilovi, modeli i vrste haljina koje skrivaju trbuh
Sadržaj
 1. Koju duljinu dati prednost: dugu, midi ili kratku?
 2. Koja bi boja najbolje funkcionirala?
 3. Malo o tkaninama
 4. Koja boja vizualno ispravlja figuru?
 5. Završna vrijednost
 6. Koji pribor odabrati?
 7. Savjeti: sakrijte trbuh i bokove

Haljina je najbolja odjeća za djevojku, jer se samo u njoj možete osjećati istinski privlačno i poželjno. Ali, nažalost, mnoge djevojke odbijaju ovu odjeću zbog nedostataka figure. Jedan od najčešćih problema je izbočeni trbuh. Pojava "trbuščića" nije uvijek krivnja djevojke. Može se pojaviti ne samo zbog pothranjenosti i zanemarivanja sporta, već i zbog poroda ili bolesti. U nastojanju da prikriju izbočeni trbuh, djevojke obično koriste dvije radikalne metode: ili oblače "ogrtače" koje skrivaju figuru, ili navlače usku odjeću, nadajući se da će ih vizualno učiniti vitkijima.

U ovom članku želimo vam reći o postojećim stilovima modernih haljina koje skrivaju trbuh. Naučit ćete da si čak i s nesavršenom figurom možete priuštiti lijepu i elegantnu odjeću.

Koju duljinu dati prednost: dugu, midi ili kratku?

Duge haljine

Oni vizualno rastežu figuru, pa su izvrsni za skrivanje trbuščića.

Duga haljina do poda pravilnog kroja skriva figure pretilih žena

Međutim, ovo svojstvo haljina do poda ne funkcionira za djevojke vrlo malog rasta. Duga haljina "Palčić" čini je još nižom. Stoga, ako pripadate sitnim djevojkama, bolje je to odbiti.

Haljine srednje dužine

Midi haljine prikladne su za razne tipove tijela. Ovo je najbolja opcija za one koji žele prikriti izbočeni trbuh.

Suknja srednje dužine zavodljivo otkriva noge, a pritom skriva sva problematična područja tijela.

Kratke haljine

Ovo je najopasnije područje za djevojke koje su sramežljive oko svog trbuščića. Mini suknja, pogotovo ako pristaje bokovima, vodoravno dijeli figuru na mjestu gdje ova uopće nije potrebna. Birajte opuštene krojeve koji neće naglasiti vaš trbuščić. Lepršava suknja će također uspjeti ako imate uske bokove.

Da biste izbjegli pogreške, bolje je potpuno napustiti ultrakratke haljine, odredivši za sebe najveću dopuštenu duljinu jedan dlan iznad koljena.

Kratka haljina pravilnog stila koja skriva trbuh (za cure s prekomjernom težinom)

Koja bi boja najbolje funkcionirala?

Morate odabrati boju haljine koja vam pristaje. To je vrlo važno zapamtiti, budući da mnoge djevojke, znajući da tamne boje vizualno čine lik vitkijim, u svojoj garderobi trče svijetle boje. Odjeveni u crno-sive boje, možete, naravno, ispraviti svoju figuru, ali stalno se oblačeći u tamne boje lako je zaboraviti na druge prednosti vašeg izgleda.

Crna haljina, koja skriva trbuh, za debelu djevojku

Svjež ten, lijepa nijansa očiju, neobična boja kose - sve se to može naglasiti haljinom ispravne boje. Stoga bi u vašem ormaru svakako trebale biti svijetle, bogate ili nježne, pastelne boje.

Haljina s bočnim umetcima, kontrastne boje, vizualno sužava lik - djevojke s trbuščićem moraju pobliže pogledati ovaj stil. Ako volite haljine s printevima, odaberite okomite uzorke - takav uzorak "rasteže" lik.

Duga haljina pravilnog stila i boja koje skrivaju ispupčeni trbuh

Malo o tkaninama

Ako imate izbočen trbuh, trebali biste izbjegavati uske tkanine. Izbjegavajte haljine od finog pletiva ili elastičnog gipura. Ovi materijali ne samo da će istaknuti sve postojeće nabore, već i dodati nove. Ako volite ažurne tkanine, onda odaberite modele haljina s guipure rukavima ili dekolteom, ali neka problematična područja budu prekrivena gušćim materijalom.

Zelena haljina za punašne, skriva trbuh

Također, morate biti oprezni sa sjajnim tkaninama, jer se sjajna površina čini većom nego što zapravo jest. Stoga je svilene i satenske haljine bolje ostaviti po strani. Dakle, vaš izbor su guste, mat tkanine kao što su pamuk, lan, velur, krep-šifon, kambrik itd.

Koja boja vizualno ispravlja figuru?

Ne samo duljina haljine, već i njezina boja može vizualno prilagoditi lik. Cijela paleta boja podijeljena je u dva dijela: jedan uključuje tople nijanse, a drugi - hladne. U isto vrijeme, jedna boja u spektru može imati i tople i hladne tonove. Hladne nijanse imaju tendenciju vizualno povećati udaljenost do objekta, a tople nijanse, naprotiv, smanjuju. Stoga, kako biste stvorili iluziju smanjenja volumena, trebate odabrati odjeću u hladnom rasponu.

Naučiti razlikovati hladne od toplih tonova vrlo je jednostavno. Najtoplija boja na paleti boja je narančasta, a najhladnija ljubičasta. Sada pažljivo pogledajte ventilator u boji: dio koji je bliži narančastoj je topao, a dio bliži ljubičastoj je hladan.

Boja ventilatora - nijanse boja

Završna vrijednost

Početna funkcija dorade tkanine je dekorativna. Ali u slučaju da je potrebno sakriti prisutnost trbuha, trimu se pridaje veća važnost, jer pomiče fokus s figure na odjeću. Postoji mnogo vrsta dorade haljina: draperije, umetci od čipke, vez, aplikacije i rese - možete to nabrajati jako dugo. Da bi završnica bila u vašim rukama, izbjegavajte vodoravne linije i male uzorke. Vertikalni ukrasni šavovi ili vez, draperija koja teče odozgo prema dolje - to su najučinkovitije metode vizualnog oblikovanja tijela.

Koji pribor odabrati?

Dodaci su još jedan vjerni asistent u borbi protiv izbočenog trbuha. Osim dorade, namijenjene su odvlačenju pažnje na sebe. Postoji nekoliko mogućnosti korištenja pribora za prikrivanje ovog nedostatka:

 • Predmeti koji stvaraju okomite linije, kao što su duge kravate ili lanci.
 • Upadljive stvari koje stvaraju naglaske na pravim mjestima, na primjer, veliki broševi ili umjetno cvijeće (ali ni u kojem slučaju ih nemojte pričvrstiti na struku - za to je bolje odabrati izrez).
 • Korištenje raznih remena. Široke pojaseve za korzet treba postaviti izravno na struk, a tanke - nešto više i nositi ih uz labave široke haljine.

Savjeti: sakrijte trbuh i bokove

 • Korektivno donje rublje - Ovo je stvar koju bi dame s problematičnim strukom trebale nositi, ako ne svaki dan, onda barem u slučajevima kada trebate izgledati najbolje. Donje rublje za mršavljenje može biti različitih vrsta - odvojeno gornje i donje, ili čvrsti model koji podsjeća na kombinezon.
 • Razvijte pravilno držanje: čim se počnemo povijati trbušni mišići se momentalno opuštaju i želudac “ispada”. Kada hodate, pokušajte se osloniti na kralježnicu: tada se trbuh automatski povlači prema gore i izgledate vitkije.
 • Preusmjerite fokus na prednosti svoje figure, a njezini će nedostaci postati manje uočljivi. Što najviše voliš kod sebe? Možda su to bujna prsa, ili možda lijepa leđa ili vitke noge. Ono na što ste ponosni mora biti naglašeno pravim stilom odijevanja.
1 komentar

Imam izbočen trbuščić. Obožavam haljine visokog struka.

Moda

ljepota

Kuća